Karamellikreemi valmistamine
- Sulata suhkrut keskmisel kuumusel kogu aeg segades.
- Lase vahukoorel keema tõusta ja sega sulanud suhkru hulka. Ettevaatust, segu võib pritsida!
- Kui soovid venivamat karamelli, siis lisa kuumale segule paisutatud želatiinileht.
- Lisa osade kaupa ka toasoe või.
- Jahuta kreem ja pane purki.
- Säilita külmikus.
Retsept: M.Sinkkonen “Minu prantsuse kullakesed”.
Jäätise valmistamine
- Sega 200 g vaniljemaitselist jäätisepulbrit 300 ml külma veega.
- Pane segu vähemalt 1 tunniks sügavkülma, seejärel vahusta mikseriga kuni 5 minutit.
- Kalla pool jäätisesegu sügavkülmakindlasse karpi ja nirista karamellikreemi, seejärel kalla peale teine pool jäätisesegu ja nirista karamellikreemi.
- Aseta jäätis sügavkülmakindlasse karpi vähemalt 6 tunniks kuni üleöö.
- Serveeri jäätis koos karamellikreemiga.