200 ml vett või mõnda taimset piima (kookose-mandli sobis väga hästi)
100 ml sidruni- või laimimahla
100 ml vahukoort
100 g maitsestamata toorjuustu (näiteks Kreemist Farmi toorjuustu)
100 g väikseid rosinaid (eelnevalt pisut leotada)
Riivitud apelsinikoort (vastavalt maitsele)
Valmistamine
Sega 200 g vaniljemaitselist jäätisepulbrit 200 ml külma vee või taimse piimaga, lisa sidruni- või laimimahl ja riivitud apelsinikoor.
Pane segu vähemalt 1 tunniks sügavkülma, seejärel vahusta mikseriga kuni 5 minutit ja tõsta nii kauaks sügavkülma tagasi, kui tegeled toorjuustu ja vahukoorega.
Vahusta toasoe toorjuust, lisa vahukoor ja vahusta veel, kuni segu on ühtlaselt kohev.
Sega kokku vahustatud jäätis, toorjuustu-vahukoore segu ja rosinad.
Pane jäätis ühte suurde või mitmesse väiksesse meelepärasesse vormi ning aseta sügavkülma vähemalt 6 tunniks kuni üleöö.
Kui aga pole jaksu oodata, siis see sobib magustoiduna ka kohe – ilma, et oleks lõplikult külmunud!