PASHAJÄÄTIS

Koostisosad

  • 200 g Revala vaniljemaitselist jäätisepulbrit mikseriga valmistamiseks
  • 200 ml vett või mõnda taimset piima (kookose-mandli sobis väga hästi)
  • 100 ml sidruni- või laimimahla
  • 100 ml vahukoort
  • 100 g maitsestamata toorjuustu (näiteks Kreemist Farmi toorjuustu)
  • 100 g väikseid rosinaid (eelnevalt pisut leotada)
  • Riivitud apelsinikoort (vastavalt maitsele)

Valmistamine

  1. Sega 200 g vaniljemaitselist jäätisepulbrit 200 ml külma vee või taimse piimaga, lisa sidruni- või laimimahl ja riivitud apelsinikoor.
  2. Pane segu vähemalt 1 tunniks sügavkülma, seejärel vahusta mikseriga kuni 5 minutit ja tõsta nii kauaks sügavkülma tagasi, kui tegeled toorjuustu ja vahukoorega.
  3. Vahusta toasoe toorjuust, lisa vahukoor ja vahusta veel, kuni segu on ühtlaselt kohev.
  4. Sega kokku vahustatud jäätis, toorjuustu-vahukoore segu ja rosinad.
  5. Pane jäätis ühte suurde või mitmesse väiksesse meelepärasesse vormi ning aseta sügavkülma vähemalt 6 tunniks kuni üleöö.

 

Kui aga pole jaksu oodata, siis see sobib magustoiduna ka kohe – ilma, et oleks lõplikult külmunud!